A blogról

A Basketball Blog azért alakult, hogy a kosárlabda rajongói az összes, a sportággal kapcsolatos hírt egy helyen olvashassák, de ugyanakkor sok érdekességet tudjanak meg a sportág történetéről. Ezt a célt szolgálja a Kosártöri című rovat.

Videó

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

2009.06.06. 13:09 kbgy

Kosártöri: Orlando Magic 1.

Kosártöri rovatunk újabb részében ezúttal az NBA nagydöntő egyik résztvevőjéről, az éppen 20 éve alakult Orlando Magic csapatáról olvashattok.

A kezdetek: 1989-1992

Az Orlando új egyesületként csatlakozott az NBA-hez 1989-ben a Miami Heat, a Minnesota Timberwolves és a Charlotte Hornets csapatával együtt. A csapat nevéről egy bizottság döntött: végül a Magic nevet választották azon négy lehetőség közül, amelyek korábban egy szavazáson a legtöbb voksot kapták a lakosoktól. A csapat Matt Guokast nevezte ki vezetőedzőnek, aki segítségével a csapat kiválasztotta első 12 játékosát az 1989-es drafton. Első mérkőzésüket 1989.november 4-én játszották hazai pályán, ahol végül kikaptak a New Jersey Nets-től 106-111-re. Az első győzelmüket két nap múlva, szintén otthon, az Orlando Arénában szerezték meg, miután legyőzték a New York gárdáját. A csapat első szezonjában mindössze 18 győzelmet tudott felmutatni a 68 vereség ellenében. A következő szezonban 13 győzelemmel többet értek el, köszönhetően az 1990-es drafton választott Dennis Scottnak, aki 125 hárompontost dobott a szezonban, valamint Scott Skilesnak, akit az év végén a legtöbbet fejlődő játékosnak is megválasztották, miután egyik mérkőzésén 30 gólpasszt adott, ezzel új rekordot állítva fel. A harmadik szezon a sok sérült miatt igen gyengén sikerült, pedig az év elején a csapat új tulajdonos kezébe került. A csapat mindössze 21 mérkőzést nyert, ennek ellenére a hazai mérkőzéseken majdnem mindig teltház volt.

1992-1996 A varázsige: Shaquille O'Neal

Az igazi varázslat 1992-ben kezdődött Orlandoban. A mindössze 21 nyert meccses idény után a Magic választhatott elsőként a drafton, ahol a csapat választása a 216 cm magas centerre, "Shaq"-re esett. Új játékosával az együttes majdnem kétszer annyi mérkőzést nyert, mint az előző szezonban, összesen 41-et, azaz mérkőzéseinek éppen felét nyerték, ennek ellenére a csapat nem jutott be a rájátszásba. Így viszont volt esélyük volt arra, hogy ismét első helyen választhassanak a drafton. A szerencse nekik kedvezett: annak ellenére hogy mindössze 1:66 volt az esélyük, őket sorsolták az első helyre. A drafton Chris Webbert választották, de őt még a draft napján elcserélték Anfernee Hardaway-re, akivel még az előző szezont is túlszárnyalták: 50 győzelemmel zártak, de a rájátszás első körében búcsúzni kényszerültek. 1995-ben minden addiginál tovább jutottak. 57 nyert meccses alapszakasz után a rájátszásban is meneteltek, megverték a Boston, az Indiana és a Chicago gárdáját is, így bejutottak a nagydönőbe. Ott azonban 4 mérkőzésen kikaptak a Houston csapatától, így a második helyen zártak. A következő szezonban is bejutottak a rájátszásba, de akkor a konferenciadöntőben alul maradtak a Chicagoval szemben, így kiestek. A kiesést újabb rossz hír követte: O'Neal Los Angelesbe szerződött, ezzel egy korszak ért véget Orlandoban.

 

Folyt. köv...

Szólj hozzá!

Címkék: magic orlando


A bejegyzés trackback címe:

https://basketball.blog.hu/api/trackback/id/tr561167262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása