A blogról

A Basketball Blog azért alakult, hogy a kosárlabda rajongói az összes, a sportággal kapcsolatos hírt egy helyen olvashassák, de ugyanakkor sok érdekességet tudjanak meg a sportág történetéről. Ezt a célt szolgálja a Kosártöri című rovat.

Videó

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

2009.06.08. 15:54 kbgy

Hosszabításban nyert a Lakers

Az NBA nagydöntőjének második mérkőzésére összeszedte magát az Orlando, megmutatva, hogy nem véletlenül jutottak el idáig. Ezúttal sokkal kisebb volt a különbség a két csapat között, így végül hosszabításba torkollott a meccs. A hosszabítást, így a mérkőzést is végül a hazai pályán játszó Los Angeles Lakers nyerte 101-96-ra, ezzel 2-0-ra növelve előnyét a négy nyert meccsig tartó párharcban.

Az első mérkőzéshez képest sokat javult az Orlando játéka, de a játékosok egyéni teljesítménye is. Az előző mérkőzésen a mindössze egy mezőnygólt szerző Dwight Howard ezúttal dupla-dupláig jutott (17 pont, 16 lepattanó), de ehhez kellett az is, hogy az őt fogó Bynumot hamar le kellett cserélni faltproblémák miatt, így a Los Angeles palánk alatti játékáért az alacsonyabb Gasol lett a felelős. A spanyol egyébként ismét dupla-duplát ért el (24 pont, 10 lepattanó), rajta kívül a remek formában lévő Odom (19 pont, 8 lepattanó) és természetesen Bryant (29 pont) voltak hazaiak legjobbjai.

Az előző mérkőzéssel ellentétben a mai sokkal szorosabb volt, tíz pontnál sosem volt több a különbség. A Magic Howard palánk alatti kosarai mellet Rashard Lewis és Turkoglu kinti dobásaival tartotta magát (ketten összesen 9 hármast dobtak), előző 34, utóbbi 22 ponttal zárt. A véghajrában akár a győzelemet is megszerezhették volna a vendégek, de Lee elhibázta a lehetőséget, így következett a hosszabítás. A ráadásban a hazaiak higgadt játékal növelték előnyüket, amelyet sikerült is megtartaniuk, ezzel hozva második hazai mérkőzésüket is. A harmadik mérkőzésre már Orlandoban kerül sor magyar idő szerint szerda hajnalban.

NBA, nagydöntő

2.mérkőzés

Los Angeles Lakers - Orlando Magic 101-96 (h.u.)

statisztika

A négy győzelemig tartó párharc állása 2-0

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://basketball.blog.hu/api/trackback/id/tr311171716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása