A blogról

A Basketball Blog azért alakult, hogy a kosárlabda rajongói az összes, a sportággal kapcsolatos hírt egy helyen olvashassák, de ugyanakkor sok érdekességet tudjanak meg a sportág történetéről. Ezt a célt szolgálja a Kosártöri című rovat.

Videó

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

2009.07.31. 12:12 kbgy

Majdnem megvertük a franciákat

A közelgő pótselejtező előtti utolsó felkészülési mérkőzését vívta Párizsban a magyar férfi kosárválogatott. A több NBA játékost is felvonultató  francia csapat végül csak egy ponttal, 70-69-re nyert.

Sikeresnek mondható felkészülésen van túl a magyar férfi kosárlabda válogatott. Mészáros Lajos gárdája az elmúlt öt meccsből négyet nyert, ráadásul sokszor igen tetszetős játékkal. Ám az eddigi legtnehezebb mérkőzésnek kétség kívűl a tegnapi, Franciaország elleni mérkőzés ígérkezett, mivel a francia csapatban olyan játékosok is szerepelnek, mint Pietrus, Diaw vagy éppen Turiaf.

Ennek ellenére a magyar csapat szinte végig vezetett a mérkőzésen, amelyre mintegy 4000 néző volt kiváncsi. Bár az első negyedet még a hazaiak nyerték, a második játékrészt a magyarok 20-11 arányban hozták, így a félidő végén magyar vezetés mellett mentek szünetre a csapatok. A szünet után is folytatódott a magyarok jó játéka, köszönhetően Németh jó formájának. Németh 18 pontig jutott, ebből 12 pontot hármaból szerzett. Ám igazi hős nem válhatott belőle, miután a döntő pillanatban megremegett a keze: a mérkőzés végén két büntetőt is kihagyott. Ezután az utolsó negyedben magára találó franciák még szerzetek az utolsó pillanatban egy kosarat, ezzel megynyerve a mérkőzést.

Ezzel a győzelemmel felérő vereséggel gyakorlatilag lezárult a válogatott felkészülése. Egy párnapos edzőtáborozás után indulnak Ukrajnába, hogy megkezdjék a pótselejtezőt.

Felkészülési mérkőzés, Párizs

Franciaország - Magyarország 70-69

Legjobb dobók: Diaw 9, Pietrus 10, Turiaf 8, De Colo 18/3, ill. Németh 18/12, Kámán 9/9, , Lóránt 17/3, Körtélyesi 8/6

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://basketball.blog.hu/api/trackback/id/tr491279397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása