A blogról

A Basketball Blog azért alakult, hogy a kosárlabda rajongói az összes, a sportággal kapcsolatos hírt egy helyen olvashassák, de ugyanakkor sok érdekességet tudjanak meg a sportág történetéről. Ezt a célt szolgálja a Kosártöri című rovat.

Videó

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

2009.06.07. 16:56 kbgy

Első mérkőzésén kikapott a magyar válogatott

A Lettországban zajló női kosárlabda Európa-bajnokság első napján a magyar válogatott a görög csapat ellen lépett pályára. A rendkívül fiatal csapat sok hibájának és hullámzó teljesítményének köszönhetően 59-43 arányú vereséget szenvedett.

"Legnagyobb ellenfelünk a tapasztalatlanság." - nyilatkozta Rátgéber László magyar szövetségi kapitány a görögök elleni mérkőzés előtt. Korábban a görögöket tartották a legkönnyebben verhető csapatnak a csoportban, ennek ellenére gyakorlatilag egy félidő alatt elvesztette a mérkőzést Rátgéber csapata, miután az első két negyedben összesen 12 pontot értek el. A magyarok sok hibával, teljesen megilletődve játszottak, ugyanakkor a bírók sem segítettek minket. Sorra fújták be ellenünk a támadó hibákat szabálytalan elzárás miatt.

A második félidőben már jobban játszottunk, a harmadik játékrészben a görögök tűntek zavarodottabbnak, így durván hat és fél perc alatt a magyar lányok meg is duplázták addigi pontjaikat. A negyedik negyedben azonban ismét feljavultak a görögök, így sikerült megtartaniuk az előnyüket. Az utolsó negyedben a magyarok letámadással próbálták megszorítani az ellent, de a görögöknek egészen az utolsó fél percig ezzel sem okoztunk sok gondot. Dobásaink továbbra sem sikerültek (36.6%-os dobóteljesítménnyel zártunk),  több ziccert is elhibáztunk. Mikor már minden mindegy volt, két labdát is sikerült szereznünk, melyekből kosár született. Ám ekkor már csak kozmetikázni sikerült az eredményt, végül 16 ponttal, 59-43-ra kapott ki a magyar válogatott.

Folytatás holnap a hazai lett válogatott ellen, akiket mindenképpen meg kell vernünk, ha életben szeretnénk tartani a továbbjutási reményeket. Ám ehhez a mainál sokkal jobb játékot kell mutatni.

Női kosárlabda Európa-bajnokság, Lettország

B csoport, 1.forduló

Görögország - Magyarország  59 - 43

Legjobb dobók: Kaltsidou 19, Maltsi 19, ill. Fegyverneki 11, Vajda 9

(teljes statisztika)

 

Szólj hozzá!

Címkék: válogatott eb


A bejegyzés trackback címe:

https://basketball.blog.hu/api/trackback/id/tr201169544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása