A blogról

A Basketball Blog azért alakult, hogy a kosárlabda rajongói az összes, a sportággal kapcsolatos hírt egy helyen olvashassák, de ugyanakkor sok érdekességet tudjanak meg a sportág történetéről. Ezt a célt szolgálja a Kosártöri című rovat.

Videó

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

2009.07.30. 12:24 kbgy

Megnyerte a Pannon Kupát a magyar válogatott

Az Európa bajnokság pótselejtezőjére való felkészülés jegyében egy négycsapatos tornán, a Radisson Birdland Pannon Kupán vett részt a magyar férfi kosárlabda válogatott. A három napos eseményen még Hollandia, Svédország és Finnország válogatottja vett részt, de egyikük sem tudta legyőzni a magyarokat, amely bizakodásra ad okot.

Fontos megméredtetés vár Mészáros Lajos csapatára, hiszen a pótselejtezőn nem csak az esetleges Eb részvételért játszanak a csapatok, hanem ezen söntik el azt is, hogy ki esik ki az A divízióból. A magyar együttes tavaly sikeresen elkerülte a kiesést, de idén örömtelibb lenne, ha inkább az Eb találkozhatnánk velük. Az igencsak megfiatalodott válogatott a Pannon Kupa előtt már vívott két mérkőzést Bosznia és Hercegovina ellen. Akkor az egyik mérkőzést simán nyertük, a másodikon viszont - kis különbséggel ugyan, de - kikaptunk.

 A Pannon Kupán a három ellenfél közül előzetesen a finnek tűntek a legveszélyesebbnek, hiszen tavaly oda-vissza vereséget szenvedtünk tőlük a selejtezőben. A másik két csapat B divíziós, így az várható volt, hogy őket le fogja győzni a magyar válogatott.

Az első mérkőzésen azzal a svéd válogatottal került szembe a magyar csapat Szombathelyen, amelyekkel legutóbb az A divízióban való bennmaradásért játszott, és amelyet akkor le is győztünk. Most újabb győzelmet arattunk felettük, sok kosarat szerezve 95-62-re győzedelmeskedett a magyar válogatott. A második napon következtek a finnek, akik nagyobb falatnak ígérkeztek. A két válogatott nagyon jó mérkőzést vívott egymással, de végül jó második félidejének köszönhetően a  magyarok nyertek 95-89-re. A harmadik napon jöttek a hollandok, akik ellen már szinte mondenki lehetőséget kapott, így nem is győztünk nagy különbséggel, de a 78-72-es siker is elég volt ahhoz, hogy megynyerjük a tornát.

A tornán voltak szép pillanatai a magyar válogatottnak, de a viszonylag sok fiatal miatt még sok rutinra van szükség. A következő felkészülési mérkőzést Franciaország ellen játszuk, akik már kivívták az EB indulás jogát.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://basketball.blog.hu/api/trackback/id/tr231277424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása