A blogról

A Basketball Blog azért alakult, hogy a kosárlabda rajongói az összes, a sportággal kapcsolatos hírt egy helyen olvashassák, de ugyanakkor sok érdekességet tudjanak meg a sportág történetéről. Ezt a célt szolgálja a Kosártöri című rovat.

Videó

Szavazás

Friss topikok

Linkblog

2009.06.10. 21:55 kbgy

Szépített a Magic

Szoros meccsen 108-104-re nyert a hazai pályán játszó Orlando Magic, amely így 2-1-re szépített a Lakers ellen az NBA döntőjében.

Az Orlando 14 évvel ezelőtt már szerepelt az NBA nagydöntőjében, de akkor elbuktak a Houstonnal szemben. Akkor egy mérkőzést sem sikerült nyerniük. A magyar idő szerint szerda hajnalban játszott hazai mérkőzésen ezen próbált javítani azután, hogy az idei nagydöntő első két meccsét elvesztette Los Angelesben.

Ha a mérkőzés statisztikájára vetünk egy pillantást, azt az érdekes dolgot vehetjük észre, hogy a Lakers ezen a mérkőzésen mindössze 16 védő lepattanót szerzett, a másik oldalon csak Howard neve mellett szerepel 14 lepattanó. Gasol és Odom együtt mindössze 5 lepattanóig jutott, és ha áttérünk a Magic dobószázalékára, rá is jövünk miért: a floridai csapat 62.5%-os pontossággal célzott a mezőnyből, így nem nagyon volt lepattanó, de ha mégis volt, az Howard kezében kötött ki. Az Orlando még az előző mérkőzésnél is jobb dobóformát mutatott, és ezúttal több játékosa is kiemelkedő formában játszott. A hazaiaknál öt játékos ért el legalább 18 pontot: Lewis és Howars 21-21, Alston 20, Turkoglu és Pietrus 18-18 pontig jutott.

A mérkőzés első félideje végig szoros volt, a különbség nem nagyon nőtt 3 pont fölé. A második játékrészt a Magic kezdte jobban, két és fél perccel a harmadik negyed vége előtt már nyolc ponttal vezettek a hazaiak. Ezután viszont a Lakers folyamatosan zárkózott, 2 és fél perccel a vége előtt Bryant és csapata 99-99-nél kiegyenlített. Ezután egy rendkívül szoros végjáték következett, amely végül az Orlandonak sikerült jobban köszönhetően Lewis és Pietrus pontjainak. Annak ellenére, hogy Bryant ismét megdobta a maga 31 pontját, a mérkőzést a hazaiak 108-104 arányban nyerték, így a második floridai mérkőzés előtt egy mérkőzésre csökkentették a hátrányukat.

 

NBA, nagydöntő

3.mérkőzés

Orlando Magic - Los Angeles Lakers 108-104

statisztika

A négy győzelemig tartó párharc állása 1-2

Szólj hozzá!

Címkék: nba


A bejegyzés trackback címe:

https://basketball.blog.hu/api/trackback/id/tr751177712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása